9389 8960
info@awell.dk

Overboring

Hos Awell er vi erfarne i overboring af både stålrørsboringer og boringer med PVC-foring og filter. Vi deltager gerne i dialogen om valg af den bedste fremgangsmåde i netop dit projekt.

Overboring

Overboring er blevet et udtryk, som mange benytter sig af, når snakken falder på gamle boringer, som på den ene eller anden måde er problematiske.

Vand uden pesticider

Kort sagt handler overboring om, at få fjernet boringer som enten er utætte på ydersiden (skorstenseffekt). Eller som har gennemtæringer i boringens forerør og dermed udgør en stor
risiko for direkte lækage/indsivning af uønsket vand, og eventuelt forurening som sprøjtegifte til grundvandsmagasinet.

Ny boring i samme position

Formålet med overboring er derfor altid at fjerne de gamle forerør/filterør for derefter at etablere en ny boring i samme position. Med overboring kan man også sløjfe boringen så man ikke efterlader problematiske rør i jorden.

Tilstanden efter 50 år?

Overboring kan udføres på flere måder. Men uanset metode så indebærer det altid en risiko for at missionen ikke lykkes som planlagt – eller i hvert fald ikke uden et voldsomt ekstra tids- og materialeforbrug, som ingen kan kalkulere på forhånd. Grunden er indlysende. Selvom vi kan finde gamle borejournaler og oplysninger om geologien så er boringens fysiske tilstand i bund og grund ukendt. Og selv hvis vi støtter os op af videoinspektioner m.v. så er det stadig umuligt at forudsige, hvilken tilstand et stålrør er i efter 50, 60 eller 70 år i jorden – og hvor hårdt de sidder fast i jorden.

Fribores eller direkte løft

Så inden man starter op må man beslutte sig for om rørstammen skal fribores før der løftes i den. Eller om vi tror på at boreriggen har kræfter nok (og rørene er stærke nok) til at rørstammen kan trækkes ud af jorden uden problemer.
Opdag vores ekspertise inden for brøndboring! Lær mere om os eller kontakt os for en samtale om din vandløsning.

Vandværker & forsyninger

Solid forsyningssikkerhed skaber tilfredse kunder, og en velfungerende drikkevandsforsyning begynder med en veludført boring.

Awell, grundlagt i 2016 af civilingeniør og erfaren brøndborer, Jesper Furdal, er dedikeret til en bred vifte af opgaver inden for brøndborerfeltet. Jesper Furdal og hans kompetente team har mange års erfaring med borearbejde, udstyr til drikkevandsboringer, renovering og vedligeholdelse af ældre boringer samt nedlukning af boringer og brønde.
services af brøndboringforsyningssikkerhedBrøndboring pumpeforsøgforsyningssikkerhed og servicesService boringbrøndboring
Awell ApS
Ellevej 7
3670 Veksø
Telefon: 93898960

E-mail: Info@awell.dk
Følg med på vores LinkedIn
Copyright © 2016 - 2023 | Awell ApS - Brøndboring.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram